Nieuwe Sluis Terneuzen

In opdracht van de VNSC wordt er een grotere, nieuwe zeesluis gebouwd in Terneuzen. Maar waarom? En hoe staat het met de bouw? Lees meer over dit enorme project wat loopt tot en met 2024 en bekijk gave dronebeelden en mijlpalen tot nu toe.

Tussen medio 2017 en 2024 wordt de zeesluis in Terneuzen volledig vervangen door een nieuw exemplaar. De VNSC is opdrachtgever van deze klus, en aannemerscombinatie Sassevaart bouwt de Nieuwe Sluis. 

Vlottere doorstroming, grotere schepen

De Nieuwe Sluis gaat zorgen voor een betere toegang en vlottere doorstroming vanaf de Westerschelde naar het Kanaal van Gent naar Terneuzen en verder. Daardoor zorgt de Nieuwe Sluis voor nieuwe economische activiteiten in zowel de Zeeuws-Vlaamse als de Vlaamse regio. Dit is goed voor de werkgelegenheid. Met de komst van de Nieuwe Sluis kunnen grotere zeeschepen tot aan de haven van Gent varen door het Kanaal Gent-Terneuzen. Ook neemt de capaciteit van de sluizen toe, waardoor de wachttijd voor binnenvaartschepen afneemt. In 2024 vaart het eerste schip door de Nieuwe Sluis.

Meer weten?

Wil je meer weten over de planning van het project en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Neem dan een kijkje op de website van Nieuwe Sluis Terneuzen. Eind 2019 maakten we een overzicht van alle mijlpalen tot nu toe: