27 april 2017

Afbraak oude kaaimuur ter hoogte van Nieuw Zuid op til

Eind april en eind mei worden in de werfzone van Nieuw Zuid, aan de Antwerpse Ledeganckkaai, opnieuw springstoffen gebruikt voor de afbraak van de oude kaaimuur.

De afbraakwerken maken deel uit van de vernieuwing van de Scheldekaaien in het kader van het Sigmaplan. De operatie is gepland voor zaterdag 29 april en zaterdag 27 mei. Aannemer THV Scheldekaaien zal dezelfde aanpak gebruiken als in februari 2016, toen de kaaimuur in een eerste van vijf deelzones werd afgebroken. Om de impact van de trillingen zo goed mogelijk te beperken, nemen De Vlaamse Waterweg nv en THV Scheldekaaien hun voorzorgen. De trillingen bij de eerste afbraakwerken waren immers sterker voelbaar dan verwacht. De hinder zal zich beperken tot het voelen van kleine trillingen gedurende 15 seconden.

Praktisch

De afbraak verloopt in twee momenten: op zaterdag 29 april omstreeks 18 uur in zone 2 en op zaterdag 27 mei omstreeks 17 uur in zone 4. Op de dagen van de afbraak stelt W&Z rond de werfzone een veiligheidsperimeter in waar een toegangsverbod geldt. Door die perimeter zal er ook niets te zien zijn van de afbraakwerken.

Meer info vind je op de website van het Sigmaplan.