15 september 2022

Volg de ontwikkelingen in de Hedwige-Prosperpolder

De uitvoering van het project Hedwige- en Prosperpolder zit in de laatste fase. De Scheldedijk wordt stapsgewijs afgegraven, waardoor het water straks twee keer per dag de Hedwige- en Prosperpolder in- en uitstroomt. Volg deze laatste werken via de webcam of vanaf het nieuwe panoramapunt!

Foto van een informatiebord over de Hedwige-Prosperpolder met op de achtergrond uitzicht op het hele gebied.
Foto: Evelien de Munter, Agentschap voor Natuur en Bos

Webcam

Op de radartoren bij Ouden Doel is onlangs een webcam geplaatst. Zo kan je live de werkzaamheden volgen. Op de beelden zie je op de voorgrond de werkzaamheden aan de overloopdijk van de Hedwige-Prosperpolder op Belgisch grondgebied. Rechts in beeld zie je de Schelde.

Panoramapunt

In de Hedwige- en Prosperpolder, precies op de grens van Vlaanderen en Nederland, staat een nieuwe infocontainer met informatie over het project. Via een trap kun je het dak van de container betreden. Daar heb je een prachtig 180°-zicht op de polder. Een panoramatafel geeft je een overzicht van wat gerealiseerd is. Ook laat het zien wat je binnenkort in het gebied kan verwachten, zoals een veldstation, een panoramaheuvel met uitkijk- en radartoren, broedeilanden, kreken en geulen. De infocontainer is zeven dagen per week, op elk moment, toegankelijk.

2022-hpp-infocontainer-evelien-de-munter-748x419
Foto: Evelien de Munter, Agentschap voor Natuur en Bos