10 mei 2022

Kunst en natuur komen samen in STROOM

Van donderdag 23 juni tot en met zondag 3 juli 2022 vindt het nieuwe festival STROOM plaats. Het festival trekt over de rivier de Schelde, van Gent naar Antwerpen, langs verschillende locaties. Rivierpark Scheldevallei vormt het toneel van het festivalprogramma vol concerten, installaties, poëzie, kunstroutes en debatten. Daarmee komen kunst en natuur samen in festival STROOM.

Foto van mensen op een platform boven het water die rondgeleid worden in een natuurgebied.
Foto: STROOM

Het festival stelt de rivier de Schelde centraal. Op de website van het festival staat beschreven: “Het rivierwater voedt het schitterende natuurgebied de Scheldevallei, maar het water kan ook verwoestend zijn”, verwijzend naar de overstromingen in de zomer van 2021.

Stem van kunstenaars

Het festival wil daarnaast een bijdrage leveren aan de klimaatdiscussie. Dit is volgens Veerle Simoens (artistiek en algemeen directeur) en Sophie Detremmerie (festival manager) “een discussie die niet alleen door wetenschappers en politici gevoerd kan worden.” STROOM wil de stem van kunstenaars laten horen en hoopt daarmee bij te dragen aan een brede maatschappelijke beweging.

Tickets

Op de website van STROOM vind je het volledige festivalprogramma en kun je tickets voor de verschillende evenementen bestellen. Neem bijvoorbeeld deel aan een wandeling door de polders van Kruibeke met een nagesprek over de rol van het Sigmaplan. Of bekijk de fototentoonstelling #herecomestheflood van kunstenaar Rem van den Bosch in 23 gemeenten in de Scheldevallei. Zijn foto’s laten zien hoe hoog het waterpeil kan zijn zonder dijken en andere beschermende maatregelen.