01 maart 2022

Project Nieuwe Sluis Terneuzen organiseert weer online inloopavond

Binnen het project Nieuwe Sluis Terneuzen zijn weer nieuwe stappen gezet. Zo worden de deuren en bruggen van de sluis in China opgehaald en over zee naar Nederland vervoerd. Op dinsdag 15 maart is er weer een online inloopavond over de laatste stand van zaken van het project.

sluisbrug-nst-china-748x419
Foto: Nieuwe Sluis Terneuzen

Sluisdeuren uit China, betonnen afwerking in Terneuzen

Rond deze tijd worden de deuren en bruggen van de sluis met het transportschip Zhen Hua 34 in China opgehaald. Daarna vaart het schip in twee maanden tijd van China, via Zuid-Afrika, naar Nederland. Voordat de deuren en bruggen in Terneuzen worden geplaatst, worden de onderdelen in de Autrichehaven in Westdorpe opgeslagen.

In Terneuzen is inmiddels begonnen met de betonnen afwerking van de wanden in de sluiskolk. Er wordt gewerkt met kant-en-klare betondelen, zogenoemde prefab betonschorten. Ook wordt ter plaatse beton gestort. De betonnen wanden worden ongeveer twaalf meter hoog.

Online inloopavond

Meer weten over het project Nieuwe Sluis Terneuzen? In een online inloopavond praten omgevingsmanager Harm Verbeek en omgevingsmanager van aannemerscombinatie Sassevaart Nancy Vinke u graag bij over de laatste stand van zaken. De online inloopavond vindt plaats op dinsdag 15 maart 2022 om 19.30 uur en is te volgen via de website van Nieuwe Sluis Terneuzen.