12 augustus 2021

Een terugblik op de werkconferentie Zuidwestelijke Delta 2021

Op 30 juni vond de werkconferentie Zuidwestelijke Delta, editie 2021 plaats. Met meer dan 200 online deelnemers en een 8 als waardering mag er gesproken worden van een geslaagde dag. We blikken terug op de online werkconferentie. 

De werkconferentie vond plaats onder leiding van host Kim Coppes. De dag startte plenair met een paneldiscussie en een keynote van Jannemarie de Jonge, Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving. Daarna volgde de mogelijkheid om mee te doen aan verschillende workshops. De sprekers introduceerden de vijf workshops door middel van vlogs, live videoverbindingen of vanuit de speciaal ingerichte studio. 

Klimaatverandering en waterveiligheid

Tijdens de paneldiscussie werden vijf hoofdvragen voorgelegd, gebaseerd op de handelingsperspectieven uit de Gebiedsagenda Zuidwestelijke Delta 2050. Een van de vragen luidde: ‘Wat is voor jou het belangrijkste thema waar het Gebiedsoverleg mee aan de slag moet?’. Daarop werden de antwoorden ‘klimaatverandering’ en ‘waterveiligheid’ het meest genoemd. Gericht op die thema’s sloot Jannemarie de Jonge haar keynote af met de volgende woorden: “We moeten het samen doen, met solidariteit tussen generaties. We moeten blijven bouwen aan ons land, maar met een innovatieve bril. We moeten de natuurkracht daarbij benutten. En dat in verbondenheid doen. Met onze eigen delta, maar ook met de delta wereldwijd. Daar kan Nederland een gidsland in zijn.”

In de workshops werden de vijf vragen verder uitgediept. Alle nieuwe ideeën en inzichten zullen worden gebruikt voor de verdere uitwerking van de handelingsperspectieven uit de Gebiedsagenda. 

Sfeerimpressie

Benieuwd naar de werkconferentie? Bekijk een sfeerimpressie van de dag via de website van Zuidwestelijke Delta.