24 augustus 2020

Onderwaterbeton gestort op diepste punt Nieuwe Sluis

Begin deze maand wachtte een grote operatie: zo’n drie a vier dagen lang liep het buitenhoofd van de Nieuwe Sluis in Terneuzen vol beton. Op vrijdag 7 augustus 2020 stroomden de laatste kubieke meters onderwaterbeton de sluis binnen, op 22 meter onder NAP.

Foto van de werkzaamheden bij de Nieuwe Sluis Terneuzen. Het onderwaterbeton wordt aangevoerd door betonwagens.

Het buitenhoofd van de Nieuwe Sluis in Terneuzen vormt de in- en uitgang aan de kant van de Westerschelde. Deze 22 meter diepe doorgang werd voorzien van een laag van een meter dik beton. De 12.000 m3 aan beton werd continu gestort om een mooie, egale vloer te creëren. De vloer moet nu uitharden. Daarna zal het buitenhoofd worden leeggepompt en bereikt de Nieuwe Sluis officiëel haar diepste punt.

Complexe betonwerken

In het najaar van 2020 staat de bouwkuip van het buitenhoofd droog. Dan zal worden gestart met de complexe betonwerken. Die zijn nodig om de deurkassen, brugkelder en het nivelleersysteem te plaatsen. Onlangs werd bekend dat voor die complexe betonwerken meer personeel nodig is

Op de hoogte blijven?

Lees op nieuwesluisterneuzen.eu alles over de laatste werkzaamheden, geplande werkzaamheden, en praktische informatie rondom de Nieuwe Sluis. Ook vind je hier live webcambeelden en allerlei achtergrondinfo over de bouw van de sluis. Op hun Facebookpagina worden veel updates geplaatst, en op Instagram vind je mooie foto’s met uitleg rondom de werkzaamheden.