10 juli 2020

Gebiedsoverleg Zuidwestelijke Delta komt met vol programma aan bijeenkomsten

Na de zomer komt het Gebiedsoverleg Zuidwestelijke Delta weer met een groot aantal (deels online) bijeenkomsten. Niet alleen om het Interreg-project Smartsediment af te sluiten tijdens de jaarlijkse Kennisdag, maar ook om door te praten over het werkdocument Gebiedsagenda Zuidwestelijke Delta 2050. Lees verder voor meer informatie over de inhoud van de bijeenkomsten en hoe je kunt aansluiten.

Luchtfoto van Schelde en wat vogels
Foto: Edwin Paree.

Online Kennisdag: onderzoeksresultaten en afsluiting Smartsediment

Op 17 september 2020 vindt de jaarlijkse Kennisdag Zuidwestelijke Delta weer plaats: dit keer online. Dit jaar staat het thema sediment centraal. Hoe kan de verplaatsing van sediment zorgen voor een betere ecologische kwaliteit? Wat is de relatie tussen een hogere zeespiegel en de sedimenthuishouding in de Zuidwestelijke Delta? Presentator Gerrit Heijkoop leidt je die ochtend via een liveverbinding langs presentaties, gesprekken en beelden rond drie thema’s:

  • Smartsediment: innovatief sedimentbeheer in de Scheldedelta
  • Morfologie, ecosysteemkennis en kansen voor natuur in de Voorddelta en kustzone
  • Duurzaam (her)gebruik van sediment

Bijeenkomsten Gebiedsagenda Zuidwestelijke Delta 2050

Wil jij meedenken over de toekomst van de Zuidwestelijke Delta? Dat kan! Betrokken overheden, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en ondernemers bundelden gezamenlijk de opgaven in het werkdocument Gebiedsagenda Zuidwestelijke Delta 2050. Nu gaan ze het gebied in om hier verder over door te praten en input op te halen voor het vervolg. Praat mee op de bijeenkomsten in Terneuzen, Kortgene, Heinkenszand, Bruinisse, Middelharnis en Bergen op Zoom tussen 25 augustus en 8 september.

De bijeenkomsten bestaan uit een plenair gedeelte dat ook wordt uitgezonden per livestream, en uit interactieve werksessies in deelgroepjes. Die laatste zijn niet live te volgen. De livestreams bekijk je via zwdelta.nl.