30 april 2018

Nieuwe tentoonstelling over de bouw van de Nieuwe Sluis

Op donderdag 3 mei wordt in het Portaal van Vlaanderen de nieuwe tentoonstelling over de Nieuwe Sluis Terneuzen geopend. Tot in 2022 wordt op verschillende plaatsen op het sluizencomplex gewerkt aan een nieuwe sluis.

Hekken op een grasveld om de tentoonstelling heen gebouwd.
Foto: Nieuwe Sluis Terneuzen

De nieuwe sluis wordt, in opdracht van de VNSC, gebouwd om de toegankelijkheid van de scheepvaart te vergroten. Dat is nodig omdat het scheepvaartverkeer toeneemt en schepen steeds groter worden. De sluis wordt een van de grootste van de wereld en net zo groot als die in het Panamakanaal. In de interactieve tentoonstelling is te zien en te ervaren hoe de bouw van zo’n kunstwerk wordt aangepakt, hoe het complex er uit gaat zien, wat het betekent het voor de scheepvaart en economie, hoe een sluis werkt en wat voor schepen er door de sluis varen. De etalage van de Nieuwe Sluis Terneuzen is vanaf 3 mei te bewonderen in het Portaal van Vlaanderen in Terneuzen.

Informatiecentrum Portaal van Vlaanderen

Het Portaal van Vlaanderen is al jaren het informatiecentrum over alles rondom de havens en de scheepvaart in de Kanaalzone. Tijdens de bouw van de Nieuwe Sluis is het Portaal van Vlaanderen ook het informatiecentrum van de Nieuwe Sluis. Het project houdt alle gidsen op de hoogte van de laatste stand van zaken. Zodat zij alle bezoekers goed op de hoogte kunnen houden.