03 juli 2017

Nieuwe radartoren biedt adembenemend uitzicht op Schelde

In het Vlaamse Beveren kan je het landschap bewonderen vanop een gloednieuwe radartoren. Die kwam er in het kader van het Hedwige-Prosperproject.

In Hedwige-Prosperpolder krijgt het Scheldewater binnenkort weer vrij spel. Met het project, dat deel uitmaakt van het Sigmaplan, krijgt getijdennatuur nieuwe kansen. Samen met natuurgebieden als het Verdronken Land van Saeftinghe zal Hedwige-Prosperpolder het Grenspark Groot-Saeftinghe vormen, een van de grootste grensoverschrijdende natuurgebieden van West-Europa.

Radar- en uitzichttoren

Dat prachtige landschap kan je nu bewonderen vanuit een gloednieuwe radartoren, die de naam ‘Prosperpolder’ draagt. De toren maakt deel uit van een keten van radartorens langs de Schelde, die het vaarverkeer veilig over de rivier loodsen, en is vrij toegankelijk voor recreanten die de Schelde, de indrukwekkende containerschepen en het natuurgebied in aanleg willen bewonderen.

Oude toren

De nieuwe toren vervangt een oude, die even verderop staat en zich midden in het toekomstige getijdennatuur bevindt. Daarom moet de oude toren verdwijnen. Hij wordt afgebroken zodra de nieuwe toren volledig operationeel is.