13 juli 2016

Maritiem Park laatste keer open

Het Maritiem Park aan de Scheldekaaien naast het Steen is nog een laatste keer opengegaan voor publiek. Reden was de komst van de Tall Ships Races naar Antwerpen. De maritieme collectie krijgt daarna een plek in het toekomstige Maritiem Museum op het Eilandje.

Wie de maritieme collectie nog wilde bewonderen, kreeg van 7 tot 10 juli een laatste kans. Het Maritiem Park ging nog een laatste keer open, voor de komst van de Tall Ships Races. Daarna zullen de schepen een tijdje niet meer toegankelijk zijn. Er komt een nieuw Maritiem Museum aan het Droogdokkenpark op het Eilandje. Dat moet klaar zijn in 2023.

Getijdenpark

Dit jaar nog zijn de werken voor de aanleg van een getijdenpark langs het Droogdokkenpark en de bocht van de Schelde begonnen. Later gaat de spade in de grond voor de bouw van het Maritiem Museum zelf. Dat wordt meer dan alleen een museum, maar ook een belevingscentrum. Bezoekers kunnen er de herstelling van de schepen van dichtbij bewonderen. Uiteindelijk krijgen de boten van het Maritiem Park hier ook een plekje.